Szukaj

Produkty



Polityka Prywatności

 

POLITYKA COOKIES

 

Czym są pliki cookies?

Pliki cookies to małe pliki tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i przechowywane po stronie użytkownika w urządzeniu, z którego użytkownik łączy się z Internetem i wchodzi na stronę internetową. Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył.

Pliki cookies są używane między innymi do:

  • zapamiętywania danych, takich jak informacje wpisywane do formularzy zamówienia czy danych logowania,
  • identyfikacji użytkowników jako zalogowanych,
  • zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści,
  • pokazywania użytkownikom, że są zalogowani na naszej stronie internetowej,
  • rozpoznania użytkownika, który wcześniej korzystał z serwisu,
  • utrzymania sesji użytkownika serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
  • poprawnej konfiguracji wybranych funkcji serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki.

Informacje udostępniane w ten sposób są wykorzystywane wyłącznie do dostarczania usług, produktów i funkcji i nie są wykorzystywane do innych celów. Korzystając z plików cookies nie przechowujemy danych osobowych, ani innych poufnych informacji.

Dzięki wykorzystaniu plików cookies zapewniamy wygodę i bezpieczeństwo dokonywania zakupów.

 

Tymczasowe i trwałe pliki cookie

Nasz sklep internetowy HistoricalMarket.com może umieścić w urządzeniu użytkownika zarówno pliki cookie tymczasowe (session cookies), jak i trwałe (persistent cookies).

Pliki cookie tymczasowe są aktywne zazwyczaj do momentu zamknięcia przeglądarki. Po skończeniu sesji przeglądarki plik cookie wygasa. Typowym przykładem cookie tymczasowego jest plik cookie umieszczany przez CCS Silesia sp. z o.o. w urządzeniu użytkownika w momencie zalogowania do sklepu internetowego HistoricalMarket.com. Bez tymczasowego pliku cookie danych ze strony logowania, nasz sklep internetowy HistoricalMarket.com nie byłby w stanie „zapamiętać” zalogowania w momencie przechodzenia do dalszych podstron sklepu.

Pliki cookie trwałe, jak sama nazwa wskazuje, są stałe i utrzymują się po zamknięciu przeglądarki internetowej. Pozwala to na szybszy i często wygodniejszy dostęp do naszego sklepu internetowego HistoricalMarket.com.

 

Istnieje możliwość takiego skonfigurowania każdej przeglądarki internetowej, aby całkowicie lub częściowo wyłączyć możliwość przechowywania plików cookies na dysku twardym komputera lub innego urządzenia wykorzystywanego w celu przeglądania stron internetowych. Brak wyrażenia akceptacji plików cookie oznacza brak możliwości korzystania z sklepu internetowego HistoricalMarket.com. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej serwisu.

Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

 

Jeżeli kontynuują Państwo korzystanie ze sklepu internetowego HistoricalMarket.com bez zmiany ustawień, rozumiemy, że akceptujecie zamieszczanie i korzystanie z cookies opisane w niniejszej Polityce Cookies.

Niniejsza Polityka Cookies może w przyszłości ulec zmianie poprzez opublikowanie nowej wersji w sklepie internetowym HistoricalMarket.com. W takim przypadku po skorzystaniu ze sklepu internetowego HistoricalMarket.com ponownie zostanie Państwu wyświetlona informacja o zasadach zamieszczania cookies za pośrednictwem sklepu internetowego HistoricalMarket.com.

 

 

ZASADY DOTYCZĄCE OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

 

Doceniamy zaufanie i niezwykle starannie i z zachowaniem najwyższych standardów chronimy dane użytkowników przed dostępem osób nieupoważnionych. Dane zamówienia, dane osobowe i informacje o płatnościach chronione są przez techniczne systemy bezpieczeństwa i dodatkowe procesy uprawniające. Dotyczy to zarówno transferu danych, jak i ich zapisywania na naszych serwerach. Jeżeli nie wyrażacie Państwo zgody na przetwarzanie danych w sposób wskazany w niniejszej zakładce proszeni jesteście o powstrzymanie się od korzystania z niniejszej witryny.

Administratorem danych pobieranych od Państwa jest CCS Silesia sp. z o.o. z siedzibą w Bytomiu, adres: ul. Konstytucji 61 (kod pocztowy: 41-905), wpisana do rejestru przedsiębiorców KRS prowadzonego przez Sąd Rejonowy Katowice-Wschód Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000478751, o kapitale zakładowym w wysokości 5.000 zł opłaconym w całości, numer NIP: 626-301-31-44, numer Regon: 243373610.

Nasze zasady dotyczące ochrony danych osobowych są zgodne z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych i wydanymi na jej podstawie przepisami wykonawczymi oraz ustawą z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Nasze strony dają możliwość pobierania i przetwarzania w różnych lokalizacjach danych osobowych, np. nazwiska, adresu, adresu e-mail, itp.

Dane osobowe na tej stronie pobierane są tylko w technicznie koniecznym zakresie. W żadnym wypadku pobrane dane nie są sprzedawane podmiotom trzecim. Pobieramy dane osobowe w ramach procesów zamówień, rejestracji dostępu do konta osobistego, abonamentu Newslettera bądź innego rodzaju informacji handlowej naszej firmy. Ponadto zapisujemy dalsze dane nieosobowe, aby nieustannie ulepszać naszą ofertę. W naszych plikach zapisujemy informacje, które przeglądarka użytkownika z przyczyn technicznych automatycznie nam przekazuje. Są to następujące informacje:

  • typ/wersja przeglądarki
  • stosowany system operacyjny
  • URL (wcześniej odwiedzona strona)
  • nazwa hosta komputera (adres IP)
  • godzina zapytania serwera

Spersonalizowany zapis wyżej wskazanych danych nie następuje. Nie ma miejsca połączenie tych danych z innymi źródłami danych, w tym danymi osobowymi. Po odwiedzeniu naszej strony adres IP użytkownika zostaje niezwłocznie wykasowany.

Dane w polach oznaczonych jako pola obowiązkowe są dla nas niezbędne do przetworzenia danego zapytania albo realizacji zamówienia.

 

Nasz Newsletter oraz innego rodzaju informację handlową naszej firmy użytkownik otrzymuje po wyrażeniu zgody na ich przysłanie na podany przez siebie adres e-mail. Przekazanie adresu e-mail oraz potwierdzenie wyrażenia zgody na otrzymywanie informacji handlowej przez kliknięcie w link, który użytkownik otrzymuje na podany przez siebie adres e-mail, oznacza wyrażenie zgody:

  • na przesyłanie informacji handlowej naszej firmy, w tym naszego Newslettera;
  • na przetwarzanie danych osobowych w zakresie podanego adresu e-mail przez CCS Silesia sp. z o.o. w celach związanych z wysyłką naszego Newslettera i informacji handlowej.

 

Oczywiście w każdej chwili użytkownik ma możliwość dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania, a także rezygnacji z przechowywania adresu e-mail w celu wysyłki Newslettera i innego rodzaju informacji handlowej naszej firmy na pocztę e-mail, nie ponosząc przy tym żadnych dodatkowych kosztów. W celu rezygnacji z Newslettera i innego rodzaju informacji handlowej przesyłanej na podany adres e-mail prosimy o skorzystanie z odnośnika znajdującego się na końcu każdego Newslettera. Zarejestrowani użytkownicy mogą złożyć rezygnację z Newslettera i innego rodzaju informacji handlowej naszej firmy w „Twoje Konto” na HistoricalMarket.com.

 

Bezpieczeństwo obrotu płatniczego

HistoricalMarket.com oferuje możliwość płatności:

  • przelewem na rachunek bankowy,
  • gotówką przy odbiorze towaru (za pobraniem)
  • PayPal i/lub kartą kredytową.

Wszystkie rodzaje płatności są szeroko chronione. W przypadku płatności przelewem lub kartą kredytową lub PayPal transakcje są zabezpieczane przez operatora zewnętrznego.

 

Zastosowanie wtyczek społecznościowych (Social Plugin)

„Social Plugin” to technologia umożliwiająca użytkownikowi ujawnianie pewnych zawartości w serwisach społecznościowych.

W naszym Serwisie udostępniamy przycisk „Lubię to!” Szczegółowe informacje na ten temat można uzyskać na stronie http://www.facebook.com/help/340599879348142/

 

Uprawnienia, zmiany oraz usuwanie danych osobowych

W każdej chwili użytkownik może przeglądać i edytować własne dane w obszarze „Twoje Konto” podając adres e-mail i hasło. Jeżeli użytkownik nie pamięta hasła na stronie logowania znajduje się przycisk „Nie pamiętam hasła”. Przycisk ten przekierowuje do formularza, który należy wypełnić oraz wysłać po wpisaniu podanego przy rejestracji adresu e-mail. Wtedy na powyższy adres e-mail zostanie wysłane hasło zastępcze.

Uwaga: Dla bezpieczeństwa nie należy podawać hasła osobom trzecim oraz należy zawsze wylogować się z konta osobistego po skorzystaniu z witryny.

Jeżeli użytkownik chce usunąć swoje dane prosimy o kontakt.

 

 

AKTUALIZACJA

Zastrzegamy sobie prawo do aktualizacji lub modyfikacji niniejszych zasad dotyczących ochrony danych osobowych w dowolnym czasie i bez uprzedniego zawiadomienia poprzez umieszczenie zmienionej wersji na naszej witrynie internetowej HistoricalMarket.com. Nowe brzmienie zasad obowiązuje od momentu ich opublikowania na naszej witrynie internetowej.

Twój kraj to Stany Zjednoczone.

Zmień kraj

Koszyk

Brak produktów

Suma 0.00 €

Podane ceny są cenami brutto

Promocje

Langsaks IX-XI w.

129.27 € 119.27 € z VAT
119.27 € bez VAT

Wszystkie promocje

knight